Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

Κάθε χρόνο τον Ιούλιο και Αύγουστο τα αρχαία θέατρα της Κύπρου φιλοξενούν ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ αρχαίου ελληνικού δράματος. Οι συγκρούσεις και προδοσίες των μεγάλων οίκων της ελληνικής μυθολογίας και οι περιπέτειες των μυθικών ηρώων, αλλά και η σατιρική παρουσίαση θεμάτων από την πολιτική ζωή της αρχαίας Αθήνας, τα θέματα δηλαδή των μεγάλων αρχαίων τραγωδών και κωμωδών, του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη και του Αριστοφάνη, αναπαράγονται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Κύπρο.

Το Φεστιβάλ διαρκεί ένα μήνα περίπου και φιλοξενεί πολλούς διεθνείς θεατρικούς οργανισμούς, καθένας από τους οποίους δίνει μια παράσταση. Οι παραστάσεις δίνονται είτε στην αρχαία ελληνική, τη γλώσσα δηλαδή που γράφτηκαν τα έργα από τους μεγάλους αρχαίους δραματουργούς , είτε στη νέα ελληνική γλώσσα. Πάντοτε όμως συνοδεύονται από μια περίληψη της υπόθεσης στην αγγλική γλώσσα.

Το Φεστιβάλ προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες Κυπρίων και ξένων θεατών. Παραστάσεις δίνονται στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου στη Λεμεσό, στο αρχαίο Ωδείο της Πάφου και στο Αμφιθέατρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στη Λευκωσία.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ στην ιστοσελίδα του: www.greekdramafest.com